~ Kuka tuntisi joulun paremmin kuin lapsi pehmein kätösin?
Hän koskee ruutua sormellaan, ja hiutale sulaa lennostaan, ja pimeä ruutu valkenee, ja tähti suurena säteilee. ~

keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Enää 5 yötä jouluun

Joulu lähenee kovalla tohinalla ja to do-listakin onneksi lyhenee ;)
Eilen sain jo aloiteltua mukavasti siivouksia ja huomenna olisi tarkoitus jatkaa. Siivouksissa linjanani on tehdä vähän perusteellisempi perussiivous ja lisäksi siivota muutamat paikat, jotka jouluna varmasti häiritsisi eli esim. uuni. Tänään ohjelmassa on myös kinkun osto, koska huomenna se taidetaankin jo nostaa jääkaappiin sulamaan :)

Ja onhan me tietysti tytön kans ehditty leipomaankin ;)

Tänään leipastiin kauralastuja. Tosi helppoa ja nopeaa tuollaisen 2,5-vuotiaankin kanssa. Tyttö oli aivan innoissaan, kun sai laitella lusikalla taikinakökkösiä pellille :)


Tehtiin myös Rocky roadsia, ehkä lahjaksikin.. ;)

Aikalailla samoilla kuvioilla kuin viime vuonnakin. Lakuja, vaahtokarkkeja, kuivattuja hedelmiä, pipareita ja lontoon rakeita sekä päälle maitosuklaata.
Ja nyt uunissa on kokeilumielessä taatelikauraleipää.. Leivinuuni jäi vain ehkä himpun liian haaleaksi, joten saapa nähä, paistuuko ne leivät koko päivänä ;)


Taikinastakin tuli lopulta oma sovellus, vaikka ohjekirjana olikin yksi joulukirjoistani ;) Ohjeessa laitettiin kauraleseitä, joita minulla ei ollut, joten hurautin saman määrän kaurahiutaleita.. Jauhoja ei sitten mennytkään ihan niin paljoa kuin mitä ohjeessa :D Joten katsotaan, tuleeko siitä syötävää ollenkaan ;)

Tässä vielä kuitenkin kauralastujen ohje, jos joku muukin innostuu tekemään! :)

100g margariinia/voita
2dl sokeria
2 munaa
1 rkl vehnäjauhoja
4dl kaurahiutaleita
2tl leivinjauhetta
2tl vanilliinisokeria

Muut aineet sekoitetaan sulaan rasvaan. Nostellaan kahdella teelusikalla pieniä taikinanokareita pellille ja jätetään reilusti leviämisvaraa. Paistellaan 200 asteessa noin 5min.

Ai niin ja pakko vielä kertoa.. 

Mulla on nyt se ihana Pentikin Tuisku-himmeli <3 
Ostin sen Stockmannilta jouluostoksilla ollessani, koska mulla oli jotain alennuskuponkeja sinne ja sain sen siten vähän halvemmalla.. 

Siinä se nyt keittiön ikkunassa roikkuu ja saan ihastella sitä aina keittiössä puuhatessani :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti