~ Kuka tuntisi joulun paremmin kuin lapsi pehmein kätösin?
Hän koskee ruutua sormellaan, ja hiutale sulaa lennostaan, ja pimeä ruutu valkenee, ja tähti suurena säteilee. ~

maanantai 24. syyskuuta 2012

Suussasulavaa suklaakääretorttua..

Usein, kun kysäisen 2-vuotiaalta tyttäreltäni, mitä tehtäisiin, saan vastaukseksi: " Leivotaan!" ja samantien alkaa hirveä hössötys keittiössä,
kun tyttö etsii essua ja käskyttää äitiä hakemaan leipomistarvikkeita ja ohjetta :)
Niin kävi tänäänkin..

Olen kaivanut jo esiin vanhoja joululehtiä ja viime vuoden Leivotaan-lehden joulunumerosta löytyi suklaakääretortun ohje, jota itse asiassa jo viime viikolla kokeilimme ja koska se katosi jääkaapista parempiin suihin niin nopeasti, ajattelin, että leivotaanpa uusi.. Jospa siitä jäisi vähän pakkaseenkin vierasvaraksi :)

Ohje on muuten kananmunaton, jos on allerginen, niin sopii myös muna-allergisille!


Suussasulava suklaakääretorttu

3dl vehnäjauhoja
2dl sokeria
2rkl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
2dl maitoa
50g sulatettua margariinia

Täyte:

200g huoneenlämpöistä voita
3dl tomusokeria
4tl vaniljasokeria
2rkl vettä

Kuumenna uuni 250 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito ja sulatettu rasva. Sekoita huolellisesti tasaiseksi massaksi ja kaada sitten se leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Tasoittele ohueksi levyksi. Paista uunin keskitasolla noin 5 minuuttia. Nosta pelti pois uunista ja kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille. Irrota päällimmäinen leivinpaperi. Jos paperi on tiukassa, voitele sitä kylmällä vedellä. Anna kääretortun jäähtyä leivinliinan alla. Sekoia täyte. Sekoita huoneenlämpöinen voi, tomu- ja vaniljasokeri sekä vesi tasaiseksi massaksi. Käytä sähkövatkainta. Levitä täyte jäähtyneelle pohjalle. (Laitoin lisäksi myös noin 2/3 osaan pohjaa omatekoista omenahilloa.) Pyöritä nopeasti rullaksi ja nosta jääkaappiin. Kääretorttu paranee vain jääkaapissa ja on kyllä tosi hyvää :)

Suklaisin sumpein siis uuteen viikkoon!

3 kommenttia :

  1. Nam nam! Ei ihme, että katoaa jääkaapista nopeasti herkuttelijoiden suihin :) Meidän muksut alkaa olla isoja, mutta joka vuosi piparitalkoita odotetaan innokkaasti.

    VastaaPoista
  2. Ihanalta kuulostaa ja näyttää =)
    Kiitos tästä ohjeesta, nappaan sen talteen! Meillä on kananmuna-allerginen lapsi ja leivon aina kaiken munattomana. Ihana saada uusia ohjeita :)

    VastaaPoista
  3. Mia : Meinas se mennä tää toinenki torttu hiirulaisten suihin, mut sain pelastettua pienen pätkän pakkaseenkin ;)

    Manteli : Kiitos :) Ja kiva kuulla, että ohje lähti mukaasi ja löysit uusia ohjeita :)

    VastaaPoista