~ Kuka tuntisi joulun paremmin kuin lapsi pehmein kätösin?
Hän koskee ruutua sormellaan, ja hiutale sulaa lennostaan, ja pimeä ruutu valkenee, ja tähti suurena säteilee. ~

tiistai 20. joulukuuta 2011

Joulu lähenee



Tänään ollaan tytön kanssa leivottu torttuja ja joulusiivoustakin aloittelin.. Illalla käytiin tytön kummisedällä tonttuilemassa ja ostamassa suurin osa jouluruoista ja se tärkein - kinkku ;) Huomenna se nostetaan sulamaan ja perjantaina se pääseekin sitten leivinuunin lämpöön :) Nyt leivinuunissa muhivat porkkanalaatikot, jotka tein perinteisesti riisiin :)



Porkkanalaatikkoon laittelin vajaan kilon verran porkkanoita, jotka keittelin kypsiksi suolavedessä. Sitten laitoin noin 1,5 desiä puuroriisiä kiehumaan porkkanoiden keitinveteen. Porkkanat soseutin ja lisäsin noin 3 desiä ruokakermaa, lorauksen siirappia, ihan vähän valkopippuria ja yhden kananmunan. Kun vesi oli imeytynyt riiseihin, lisäsin ne vielä seokseen. Sitten vain seos voideltuihin vuokiin, joihin korppujauhokuorrutus päälle ja uuniin. Siellä ne saa noin 150 asteen lämmössä olla ainakin parisen tuntia.



Nyt taidan vielä lähteä tonttupajalle paketoimispuuhiin, sillä huomenna saamme kaukaisia vieraita, joille pitää saada paketit laitettua :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti